DLAŽBA DO KUCHYNĚ

Keramická dlažba je stále oblíbeným materiálem do kuchyňských prostorů. Jedná se o trvanlivý, snadno udržovatelný materiál. Výběr je z velkého množství tvarů a barev. Při výběru je nutno se zaměřit na kvalitu potřebnou v prostoru kuchyně zejména odolnost proti otěru a vlhkosti. Odolnost k mechanickému poškození se vyjadřuje stupni PEI 1 až 5. Do kuchyně, zejména do jejího pracovního prostoru, je vhodný stupeň 3. Z bezpečnostního hlediska je doporučována protiskluzová úprava povrchu. Výběr je ze široké škály barev a odstínů, tvarů, velikostí a dezénů. Některé výrobky mají i univerzální použití, takže je lze aplikovat jako dlažbu i jako obklad. Platí, že tvarově větší dlaždice, světlé a teplé odstíny kuchyň zvětšují. Při pořizování keramické dlažby, zejména v patrových budovách se pokládá izolační vrstva k zamezení hlučnosti kroků.

Keramická dlažba se v obytných kuchyních často kombinuje s jinými podlahovými krytinami, především s dřevěnou a laminátovou plovoucí podlahou.

Asi jedinou uváděnou nevýhodou dlažby je to, že je studená. Z tohoto důvodu se doporučuje instalace podlahového vytápění alespoň podél kuchyňské linky.

Nejširší výběr na trhu nabízí tuzemské značky RAKO a BohemiaGres.

Tagy: dlažba do kuchyně